Coordinació Rural participa al projecte grundvitg “Active Ageing”

Coordinació Rural participa al projecte grundvitg “Active Ageing”

Coordinació Rural és una de les entitats que participa al projecte Grundvitg “Active Ageing” juntament amb una entitat de Dinamarca, Alemanya, Holanda, Hongria i Bèlgica. Totes les entitats tenen en comú el treball pel món rural i el projecte finançat per la Comissió Europea és per dos anys, 2012-2014. Al llarg d’aquests anys es realitzen visites als altres països per veure el seu treball i metodologia. Aquest projecte sorgeix de la necessitat d’actuar en els pobles d’àmbit rural, veient que cada vegada hi ha més gent gran perquè els joves marxen per estudiar i sovint ja no tornen. I alhora vol remarcar la importància del treball intergeneracional, és a dir, joves i adults col•laborar conjuntament en pro del seu poble.

Per això, del 23 al 26 d’octubre, Coordinació Rural va acollir a dos participants de cada entitat de cada país esmentat per tal de celebrar el 1r meeting i planificar les darreres visites. Els participants van estar a Cambrils dels Pirineus i van treballar des del centre d’activitats de Ruraltia escola. Van poder veure i viure la ruralitat de Catalunya a partir d’una visita que van fer a la comarca del Solsonès i també van tenir l’oportunitat de veure dos projectes d’associacions diferents on treballen els temes esmentats.

La primera visita fou a l’Associació d’Amics de la gent gran de Pinós on la junta va fer una presentació de l’entitat i les seves activitats i posteriorment es va generar un debat sobre semblances amb altres països o propostes. La segona visita fou a l’Associació Peramola et Crida de l’Alt Urgell, que la seva presidenta va presentar i va fer una visita al poble de Peramola i a l’escola rural. Foren unes visites molt interessants i els debats i reflexions que van sortir és una bona base per poder continuar treballant en els propers anys i en les properes visites d’estudi.

Cal destacar que el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Josep Mª Casafont, vingué a Pinós a donar la benvinguda als participants. Aquest acte el van valorar positivament ja que posa de manifest que des de les institucions es creu en aquests projectes, la seva repercussió i un interès per poder treballar conjuntament.Imatges Relacionades