XARES realitza el projecte In generació rural digital

XARES realitza el projecte In generació rural digital

XARES, la Xarxa d’agrupaments Rural d'Esplai de Coordinació Rural de Catalunya, va realitzar del 6 al 8 de desembre el projecte in generació rural digital al centre d’activitats de Ruraltia escola de l’entitat esmentada situat a Cambrils dels Pirineus, Solsonès. El projecte on hi van participar deu joves de diferents poblacions catalanes i amb alguns denominadors comuns: joves que viuen en pobles i zones rurals, de 14 a 17 anys i que estan vinculats en una entitat de lleure té per objectiu crear i fomentar un espai de trobada entre ells.

Un dels aspectes més importants del programa era conèixer l’opinió dels i les joves sobre aspectes que els envolten i formen part de la realitat del seu dia a dia a partir d’una entrevista formada per deu preguntes, que havien de respondre individualment davant la càmera de vídeo. Alhora, van realitzar debats, un joc de rol i altres activitats i dinàmiques lúdiques, interactives i artístiques. Aquest projecte té continuïtat ja que al cap de tres anys els mateixos i les mateixes joves es tornaran a trobar (i respondran a les mateixes preguntes davant de la càmera) per tal de veure si mantenen o han canviat la seva opinió sobre aquells ítems.

Com a caps de XARES teníem moltes ganes de realitzar-lo per veure quines serien les impressions i les sensacions que ens emportaríem. Tot i així, creiem que va ser un bon inici i el fruit és va poder observar al veure la cara de satisfacció dels participants i les ganes que tenien de tornar-se a trobar un altre any.

Finalment, dir que aquest projecte ens ha donat forces per seguir treballant amb els desitjos i les inquietuds dels joves en el món rural. Per això volem agrair, altra vegada, la participació d’aquets joves, ja que sense ells no hagués estat possible.Imatges Relacionades