Ecoguia juvenil 2012

L’Ecoguia juvenil és un projecte amb l’objectiu de crear un material de propostes de descoberta del territori rural català i on els joves en són els protagonistes. En aquesta edició es va centrar en camins i pobles rurals de la zona del Solsonès, Alt Urgell i Berguedà. Ecoguia realitzada pels participants del camp de treball nacional de Coordinació Rural de Catalunya.

El projecte de camp de treball “Ecoguia juvenil” neix arran del projecte europeu realitzat l’estiu del 2011 amb partners d’Anglaterra, Eslovènia i Letònia. En aquella edició el material es va traduir en diferents idiomes i el projecte continua, ja que durant tres anys, es crearà una “ecoguia” , material educatiu i divulgatiu, en cada un dels països esmentats.

El camp de treball és educatiu, cultural i social ja que els joves a partir de la descoberta de diferents camins, pobles poden conèixer millor la Catalunya rural. Els participants, tots ells provinents de grans ciutats, van trepitjar el territori, van veure llogarrets i pobles rurals i van conèixer zones ben desconegudes per ells. Els darrers dies, instal•lats al centre d’activitats de Ruraltia escola, els propis joves van crear l’Ecoguia seleccionant les fotos, escrivint els textos dels trams, marcant les rutes als mapes, totes aquestes tasques supervisades per l’equip de monitors.

Un projecte que té continuïtat perquè any rere any es faran noves propostes del territori català on els joves de 15 a 17 anys, a partir de rutes, descobriran senders, indrets, pobles, costums i cultura de la Catalunya rural i cada any s’editarà el material online.

Per veure el resultat de la feina feta dels joves entra a www.cruc.info o clica aquí Ecoguia Juvenil

 

Imatges Relacionades