Coordinació Rural col·labora amb el Casal d'avis d'Olost

 

El dissabte 8 de març dos membres de la junta de Coordinació Rural de Catalunya van visitar el casal d’avis d’Olost per reunir-se amb membres de la junta per tal de conèixer el seu funcionament, activitats, pros i contres de l’associació.

 

La visita s’emmarcava dins el projecte Grundtvig “i-care” ja que del 12 al 15 de març una tècnica de Coordinació Rural de Catalunya es desplaçaria a Holanda per parlar de com involucrar la gent adulta als plans de desenvolupament. Per això, es va contactar amb la junta del casal d’avis d’Olost per saber si volien col•laborar en el projecte explicant la seva realitat i quins aspectes caldria remarcar amb altres interlocutors del projecte o en les visites d’estudi. El Casal d’avis d’Olost, el 2012, va celebrar 25 anys, compta amb 240 socis i la junta està formada per 10 persones. El casal està obert de dilluns a dissabte de 14.00 fins a l’hora de tancar. Organitzen activitats intergeneracionals, entre elles, cal destacar, la caminada del 2n dilluns de Pasqua i alhora promouen i col•laboren en diferents festes locals o diades. També fan tallers i participen d’activitats com gimnàstica, van publicar un llibre sobre reptes de cuina antiga, entre d’altres. I van puntualitzar que va ser la primera entitat de la comarca en participar a la Marató de TV3.

 

Remarquen com a punts febles la manca de compromís i responsabilitats, i per tant, veuen difícil el relleu. Per altra banda, com a punt fort la importància del casal ja que és un espai de treball social i dinamitzador per totes les celebracions que organitza, per ser un espai de trobada amb altres persones de les mateixa edat i destaquen que anys enrere i havia hagut la figura del dinamitzador hi va ser un bon suport i va fer mot bona feina.

 

Amb tot, es van recollir idees molt interessants per poder compartir amb projectes d’altres països a Holanda i ja es va acordar fer el feedback després de Setmana Santa sobre la realitat i projectes que desenvolupen les associacions de gent gran a altres països.Imatges Relacionades