Get on the train of Europe” a l’IES Priorat de Falset

 

Coordinació Rural de Catalunya, dins el marc de les Jornades culturals de l’IES Priorat, va realitzar el passat 21 de març una xerrada als alumnes de 2n de Batxillerat. La xerrada “Get on the train of Europe”, en anglès, serví per donar-los a conèixer el Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea, en especial atenció, el Servei de Voluntariat Europeu i també els intercanvis europeus. El programa de Servei de Voluntariat Europeu el van explicar la Lea i la Vanessa, dues noies franceses que estan realitzant un projecte SVE a entitats catalanes, concretament, La Lea a l’entitat GEPEC-Ecologistes de Catalunya que actuen a les comarques de Tarragona i la Vanessa a l’associació el Pont, associació que treballa en el suport a persones amb retard mental de Tarragona.

Tot seguit, es va mostrar un vídeo d’una experiència d’intercanvi juvenil europeu i finalment se’ls va informar d’altres programes europeus com el Leonardo da Vinci, Au-pair i dels camps de treball internacionals.

Alumnes, professors i ponents van valorar positivament la xerrada i els va agradar veure com joves d’altres països vénen a Catalunya a participar de programes europeus i són els propis joves qui els ho expliquen a partir de la seva experiència.

L’IES Priorat va obsequiar a cada ponent amb una botella de vi elaborat pels propis alumnes de centre.

La xerrada van estar coordinada per l’Oficina Jove del Priorat amb la finalitat d’informar els joves d’opcions i instruments que tenen per a participar a nivell europeu.Imatges Relacionades