Coordinació Rural participa en una nova edició del projecte Grundvitg

Hongria va ser el punt de trobada d’aquest nou encontre.

Del 23 al 26 d’octubre Coordinació Rural va participar en una nova trobada del projecte Grundvitg “Active Ageing”, aquesta vegada el punt de trobada internacional va ser a Hongria, a la localitat de Balatonszepzed. En aquesta nova trobada els participants de diferents entitats internacionals, vinculades en entorns rurals, van poder compartir les seves inquietuds i problemàtiques que caracteritzen cada país. Els països participants d’aquesta edició van ser: Bèlgica, Catalunya, Països Baixos i Hongria.

El projecte Grundvitg es caracteritza pel treball intergeneracional en entorns rurals. El projecte posa especial atenció al fet que en la majoria de pobles la gent jove marxa per estudiar i treballar fora, fet que no contribueix a una bona integració entre les dos generacions. Per aquest motiu el projecte pretén acostar i posar en comú les diferents realitats existents en entorns rurals dels diferents països que integren el projecte, per així poder extreure noves formes que contribueixin a una major integració.

L’estada va anar acompanyada de la visita a Bazsi, una població que ha apostat per una iniciativa basada en el cooperativisme, referent a l’explotació de la poma, tot fent-ne diferents productes encarats a proporcionar una eina accessible per tot el poble. També es van visitar altres poblacions com Vászoly amb projectes de dinamisme i oci entre la gent de la població; iniciatives basades en el foment dels bons hàbits alimentaris, l’esport i també activitats culturals .

Durant les jornades es van treballar diferents problemàtiques, en aquesta ocasió es van debatre les necessitats educatives de les persones grans. Com aquestes poden trobar solucions en les xarxes socials i altres eines informàtiques de fàcil accés, que puguin contribuir a una millora de les seves necessitats.

L'oportunitat de poder veure les diferents iniciatives existents a nivell internacional permetrà continuar treballant per una major integració entre la gent jove i la gent gran, tot compartint noves iniciatives, que de ben segur contribuiran a un major dinamisme dels entorns rurals.

 

Imatges Relacionades