CRUC presenta 3 cursos online a Oliana

El divendres 16 de gener a les 20.00h es va realitzar a l’Ajuntament d’Oliana la presentació dels cursos online elaborats pels alumnes de l’INS Aubenç

Un total de tres cursos amb la finalitat de facilitar la formació contínua i a mida al territori. Cada curs de 12 hores estigué elaborat pels alumnes de l’INS i fou a partir d’un projecte d’Aprenentatge i Servei, APS, entre Coordinació Rural de Catalunya i l’INS Aubenç.

El projecte “aprèn amb 1 clic” s’inicià perquè des de Coordinació Rural de Catalunya es veia la necessitat d’oferir formació a distància entre la gent dels àmbits rurals. Per això, CRUC va contactar amb l’INS i van plantejar-lo. Així, els alumnes van elaborar un qüestionari, que van enviar a les cases i veïns d’Oliana, Coll de Nargó, Peramola, Tragó, Organyà i Nuncarga per conèixer en quines temàtiques, la gent major de 18 anys, tenia interès en formar-se.

Els temes més "votats" van ser : informàtica, fotografia i manualitats/art. Dels resultats obtinguts i analitzats es va crear tres grups, un per cada temàtica i van començar a elaborar i dissenyar el material.

Aquest projecte es va presentar, a partir d’un vídeo, en una visita d’estudi a Alemanya ja que CRUC participava del projecte Grundtvig I-care i en aquella visita, els socis europeus, havien de presentar iniciatives i/o projectes educatius al món rural i si tenien l’aspecte intergeneracional, molt millor. Doncs, el projecte “aprèn amb 1 clic” ho tenia tot, donar resposta a les necessitats formatives de persones adultes en el món rural i era un projecte intergeneracional perquè el contingut l’elaboraven els joves però anava dirigit als adults.

El projecte va agradar molt i els altres socis van quedar sorpresos de l’interès dels joves en aquesta iniciativa.

Finalment, desprès de l’anàlisi dels qüestionaris, l’elaboració dels continguts, la fase de prova entre els alumnes i l’avaluació, es va donar el material per finalitzat i a punt per poder-ho penjar online i facilitar la formació a distancia. I ja s’ha fet la presentació oficial dels cursos.

L’experiència ha estat molt positiva i satisfactòria i és clau dotar el territori d’eines educatives per poder gaudir de formació continua al llarg de la vida.

Imatges Relacionades