Experiència de la Marina, voluntària SVE a CRUC

Hola a tothom, sóc la Marina, italiana de 23 anys, i m’agradaria explicar-vos la meva experiència com a voluntària del projecte SVE, Servei de Voluntariat Europeu.

Per una banda, us vull explicar perquè vaig decidir dedicar 4 mesos fent de voluntària. Crec en el poder del voluntariat, en la idea de donar temps i coneixements a altres persones sense necessitat de cap compensació material. Anys enrere, ja ho havia fet a Italià, en concret, amb nens i persones grans, i també a Anglaterra a temps parcial. Així, vaig decidir dedicar més temps perquè tenia més educació i disponibilitat i vaig optar per participar del projecte SVE.

Per l’altra, m’agradaria donar més informació del què he fet. El meu voluntariat de 4 mesos l’he realitzat a Solsona, Catalunya. Un dels objectius de Coordinació Rural de Catalunya, associació on he estat col•laborant, és el de millorar les condicions de vida dels infants i joves dels àmbits rurals de Catalunya. I per assolir-lo una de les actuacions és la realització d’activitats gratuïtes a les escoles rurals. Aquesta iniciativa és en la que hi he dedicat la major part del meu temps i de la meva energia. Dita actuació forma part del projecte de carnet RuRal.

La meva tasca i la d’una altra voluntària va ser crear activitats en anglès sobre Europa i art, i ens desplaçàvem fins a les escoles rurals d’arreu de Catalunya per realitzar-les. L’activitat “Let’s explore Europe” simula un viatge en el què els nens descobreixen cinc països diferents i sobretot practiquen vocabulari d’anglès. De cada país es treballa la capital, el monument més famós, el menjar més típic, un ball o una música tradicional, una persona famosa i al final es fa un joc o dansa relacionat amb un d’aquests aspectes.

Cal dir, que els nens i nenes s’ho van passar tots molt bé i alhora van reforçar l’anglès i per a mi fou una gran oportunitat per millorar les meves qualitats, compartir la meva passió per viatjar, descobrir coses noves ja que el meu somni és ser professora de Llengües Estrangeres.

Gràcies a aquesta activitat, vaig tenir la sort de visitar moltes escoles rurals i llocs de tot Catalunya. En 4 mesos vaig estar a 32 escoles rurals i vaig recórrer 7.336 km.

Durant tots els mesos també vaig col•laborar amb un grup d’esplai. Era una de les monitores i això em va ajudar a sentir-me totalment integrada a la comunitat. A més a més, la meva companya portuguesa i jo vam col•laborar a la ràdio local explicant la nostra experiència i vam entrevistar a dues voluntàries que havien fet un projecte SVE anteriorment.

El projecte SVE no és només treballar i intentar fer un canvi, també és posar-se a prova un mateix. Malgrat que ja havia viscut abans amb estrangers, em va ser difícil acostumar-me a compartir pis amb dues noies (una de Polònia i una de Portugal).

Un altre aspecte difícil va ser l’idioma. Tot i els meus coneixements de la cultura i de l’idioma espanyol, no era capaç d’entendre ni una paraula en català. Actualment, després d’haver realitzat un curs de català, amb uns companys genials i una professora adorable, el puc entendre bastant bé i tenir una conversa senzilla amb la gent local.

Per concloure, puc dir de manera honesta, que ha estat una oportunitat molt gran per a mi ja que m’ha ajudat a millorar les meves qualitats, a superar els meus límits, a aprendre un nou idioma i a trobar moltes persones molt interessants.

 

Imatges Relacionades