Coordinació Rural acull joves de Geòrgia i Moldàvia
dimecres, 8 de febrer de 2012 00:11

Del 2 al 9 de gener, Coordinació Rural va acollir joves de Moldàvia. Geòrgia i Catalunya per realitzar el projecte europeu "TrainINg anb mobility for all youngsters". El concepte de "Training" es refereix a l'adquisició de coneixements, habilitats i competències com a resultat de l'aprenentatge d'habilitats pràctiques. L'èmfasi estava en "IN", perquè és important estar involucrat en el procés de participació, per obtenir informació i formació.

Els participants allotjats a Cambrils dels Pirineus van poder aprendre d'altres cultures i descobrir patrimoni cultural, social, històric de Catalunya. La majoria d'ells provenien de zones rurals i van poder gaudir d'activitats formatives i informatives al llarg de la setmana. Sent així, al llarg de la setmana els joves van visitar Peramola i alhora van participar de la cavalcada de reis, una experiència única tant pels joves com per la gent local.

A més, van poder descobrir la presó natural de Busa, fer l’ascensió al Padró dels Quatre Batlles i fer el Turp. A les nits, era el torn de les nits culturals, cada nit els joves d'un país preparaven un sopar típic i a més feien la presentació, mitjançant power point, del seu país i ensenyaven les seves tradicions i costums ( danses, cançons,...)

També van treballar en la creació d'un grup al facebook i els participants van passar el darrer dia a Barcelona perquè tinguessin el contrast de món rural i urbà i puguessin veure la capital catalana.

El projecte finançat per la Comissió Europea, va comptar amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès, i la Mª Àngels Taribó, Consellera de Joventut i el Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Solsonès van donar el primer dia la benvinguda aquests joves.Imatges Relacionades