Nou número d'INFOCRUC

El nou número amb el lema “retallem en salut?” vol posar de manifest que el 2011 ha estat un any de moltes dificultats, especialment, en l’àmbit econòmic.  Un any, en el que el terme crisi ha estat diàriament en boca de cada persona, mitjà de comunicació, ...  Alhora, un terme que ha conduït a canvi de govern en diferents països i ha fet que molts ciutadans qüestionin la continuïtat de la moneda única europea, l’euro, al seu país.

A casa nostra, la crisi ens ha deixat un panorama força lamentable i desconsolador, en alguns casos. Una situació que cal estudiar a fons per buscar unes línies estratègiques que es puguin implantar per fer front a aquesta crisi.

De fet, ja fa mesos que s’ha iniciat diverses actuacions per reduir costos de país, tanmateix, les retallades, que eren necessàries, no han estat aplicades en tots els sectors per igual i sobretot s’està perjudicant a serveis bàsics com són l’educació, fins i tot, és un dret, i la salut.

És important treballar conjuntament, no obstant això, no pot ser que es perjudiqui a la societat del benestar i per contra es fomenti una societat clarament dividida segons les classes. Ja que aquells qui més tenen també haurien de pagar més. Així com, caldrà, que tots ( ciutadans, entitats, sindicats, empresaris, autònoms, govern,...)  es replantegin nous models de treball i fomentar, novament, una societat de valors on la solidaritat, la cooperació, la tolerància, el respecte,..., siguin claus per avançar el país. I també és important valorar la gran tasca que realitzen les entitats que ja sigui, professionalment o voluntàriament, dediquen el seu esforç i treball per aconseguir una societat més justa, igualitària, constructiva, amb valors i que fan una gran labor pel nostre país.

Per això, en aquest número es reflexiona sobre la crisi i  en la secció l’entrevista parlem amb una metgessa de família per tal de conèixer millor com poden afectar les retallades en salut.

Podeu accedir a INFOCRUC mitjançant la següent adreça:

www.cruc.info/diaridigitalImatges Relacionades