Coordinació Rural va assistir a l’acte d’entrega del carnet de monitor número 100.000
dijous, 28 de juny de 2012 19:28

L’acte celebrat al Palau de la Música Catalana el passat 17 d’abril va aplegar a diferents entitats, associacions, professors d’escoles de lleure, monitors, directors d’arreu de Catalunya.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va lliurar el carnet de monitora d’educació en el lleure número 100.000. Una celebració que serví per commemorar els 30 anys de regularització de la formació en l’àmbit de l’educació en el lleure.

Durant la seva intervenció, el conseller Cleries va destacar que “l’educació en el lleure ha tingut i té en la societat catalana una gran força transformadora”.

També intervingué, el director general de Joventut, Toni Reig, que va destacar que el fet d’haver arribat als 100.000 monitors “demostra que a Catalunya l’educació en el lleure no és una anècdota; al contrari, és una tasca educativa i social de primer ordre, tant en termes quantitatius com qualitatius”.

En 30 anys, a Catalunya s’han format 100.000 monitors i més de 15.000 directors i directores de lleure. Actualment, a Catalunya hi ha 30 escoles que estan reconegudes per la DGJ i que imparteixen cursos i formen a nous dirigents per a la consecució del títol de monitor/a o de director/a.

L’acte, conduït per la presentadora del Club Súper 3, Neus Ballbé, també va comptar amb la participació del director general de Joventut des del 1980 l 1989, Enric Puig, i del professor de Ciències Socials d’Esade, Josep Maria Lozano, que en la seva intervenció digué “si la qualitat de la nostra vida depèn de la qualitat de les nostres decisions, la qualitat de les nostres decisions depèn de la qualitat dels nostres gestos. 100000 monitors vol dir, ha de voler dir, 100000 persones que saben que els gestos de cada dia són decisius”.

L’acte finalitzar amb un concert a càrrec de Joan Crosas i Manel Camp, que van interpretar cançons del grup ‘Esquirols’.Imatges Relacionades