"Get in the train of Europe" a l’IES Priorat de Falset
dijous, 28 de juny de 2012 19:52

Coordinació Rural de Catalunya va realitzar dues xerrades a l’IES Priorat de Falset, els receptors foren els grups de 4t d’ESO. La xerrada, en anglès, serví per donar-los a conèixer el Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea, en especial, els intercanvis europeus i el Servei de Voluntariat Europeu. Aquest darrer programa el van explicar la Marion i l’Agathe, dues noies franceses que estan realitzant un projecte SVE a l’entitat GEPEC-Ecologistes de Catalunya que actuen a les comarques de Tarragona.

A la xerrada es va fer ús de les noves tecnologies ja que l’apartat d’intercanvis juvenils es va combinar una part explicada per una tècnica de CRUC i la part pràctica, és a dir, una experiència d’intercanvi europeu viscuda fou explicada via videoconferència per un exalumne del centre, el Sergi. El Sergi l’estiu del 2011 va participar d’un intercanvi multilateral a Catalunya i en la segona edició que es realitza aquest 2012 es desplaçarà amb altres joves catalans a Anglaterra a continuar el projecte “Rural Youth Join Europe”. Tant la videoconferència com el fet de saber que un jove del seu poble havia participat d’aquest tipus de projecte va ser molt interessant i ho van valorar molt positiu. També els va agradar molt veure com joves d’altres països vénen a Catalunya i ells mateixos els expliquen aquest tipus de projectes.

Les xerrades van estar coordinades per l’Oficina Jove del Priorat amb la finalitat d’informar els joves d’opcions i instruments que tenen per participar a nivell europeu.Imatges Relacionades