Coordinació Rural de Catalunya ha celebrat les VIII Jornades Rurals sobre la Joventut a Pinós
dimecres, 25 de juliol de 2012 20:54

El dissabte 21 de juliol es va celebrar a Pinós, la VIII edició de les Jornades Rurals sobre la joventut amb el lema “el futur de la pagesia”.

Les Jornades, que enguany s’ha reflexionat i debatut sobre “el futur de la pagesia”, es van iniciar amb la benvinguda i ponència. L’acte anà càrrec del Sr. Albert Solé, president de Coordinació Rural de Catalunya i durant la benvinguda es va presentar el llibre de propostes i conclusions de la VII edició i Coordinació Rural va explicar que anualment impulsa una de les propostes del llibre o una iniciativa que hi dóna suport. En aquest cas, XARES, Xarxa d’Agrupaments Rurals d’Esplai i es va realitzar el nomenament de caps de XARES.

Posteriorment, els participants es van dividir en tres grups de discussió, cada un conduït per un/a moderador/a, per tal de debatre i reflexionar sobre aspectes com les subvencions i ajudes als agricultors i /o pagesos, la importància de les escoles agràries, l’aposta per promocionar els productes locals, entre d’altres. I en el cas del grup dels joves, la situació de l’agricultura als seus països i propostes de millora. Després del debat, els moderadors van exposar les propostes-conclusions en les que va arribar cada grup. Seguidament, es realitzà l’acte de cloenda a càrrec del Sr. Jordi Casellas, alcalde de l’Ajuntament de Pinós, el Sr. Dani Rovira, Vicepresident primer del Consell Comarcal del Solsonès i el Sr. Albert Solé, president de Coordinació Rural de Catalunya.

I per finalitzar l’acte, es va fer el dinar a l’Hostal de Pinós. Un dinar en el que els entrants foren preparats per voluntaris d’arreu del món, un total de 15 joves de nacionalitats diferents ( Grècia, Turquia, Estònia, Ucraïna, Letònia, Eslovènia, República Txeca, França, Eslovàquia, Corea del Sud i Catalunya) que estan participant del 15 al 29 de juliol al camp de treball internacional “Recuperació del patrimoni arqueòlogic” a Peramola, subvencionat per la Direcció General de Joventut, organitzat per Coordinació Rural de Catalunya i que compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ajuntament de Peramola i l’associació Peramola et crida .Imatges Relacionades